Vargar besköts när Carlgren mötte pressen

Vid 11-tiden idag inledde miljöminister Andreas Carlgren en presskonferens på Rosenbad i Stockholm. Syftet var att övertyga journalister och allmänheten om förträffligheten i regeringens rovdjurspolitik. Medan presskonferensen fortfarande pågick fälldes ännu en varg inom ramen för regeringens licensjakt, i Hasselforsreviret i Örebro län, och något senare – enligt Polismyndigheten ännu oklart när – påsköts ytterligare en i samma område.

Eftersom miljöministern och Naturvårdsverket bestämt att inte stoppa jakten, trots att den nationella kvoten på 27 djur redan var uppnådd, överskreds kvoten just när Carlgrens presskonferens pågick. Om den andra varg som påsköts också dör överskrids kvoten med två djur.

Enligt länsstyrelsen och polisen finns blod i spåren efter den andra varg som påsköts, men vid 17-tiden hade man ännu inte spårat upp den.

Mörkret och nysnön lär avgöra om vi får veta vargens öde eller inte. Det blir ännu ett kvitto på regeringens grad av omsorg om vår svenska natur.

Kommentera

3 thoughts on “Vargar besköts när Carlgren mötte pressen

 1. Fullständigt makalöst bedrövligt.
  Man blir Målös!
  I sitt pressmedelande/Uttalande säger han samtidigt att han är bekymrad över Dalarnas överskjutning…
  Marie Lindberg

 2. Enligt Naturvårdsverket finns det ingen koppling mellan den totala kvoten och varje läns tilldelning! Urdålig samordning således. Är kvoten full ska väl jakten blåsas av.
  Sluta med det eufemismen \”påskjuta\”, det är skadeskjutning som är rätta ordet.
  Ulla Baudin

 3. Det är sorgligt att vi i Sverige, till skillnad mot de flesta andra länder med varg i sin fauna, inte kan bevara den, utan tillåter jakt, när stammen endast består av 200 djur. Vi lever på 2000-talet. Människan tränger undan alltmer av sin omgivning både vad gäller växter och djur. Ett stort engagemang finns hos de flesta för att bevara naturen kring oss. I ett sådant miljötänkande, som även borde genomsyra naturvårdsverket, finns egentligen inte plats för jakt överhuvudtaget och i synnerhet på de arter, som hotas av utrotning. Dit hör vargen.
  Satsa på stöd åt vargen och totalstopp för jakt på varg ! Jag föreslår att SNF trycker upp dekaler, T-shirts och liknade, som man kan köpa för att visa stöd för detta vackra djur, som tillhör vår natur !

Kommentering är stängd.