Vargjakten urholkar Sveriges trovärdighet i miljöfrågor

Tack igen för allt stöd. Det är trevligt att läsa i mejl och höra röster i telefon från hela landet som tar ställning för en livskraftig vargstam i Sverige.

Debatten rullar vidare och jag har skrivit en ny artikel på Aftonbladet, bland annat mot bakgrund av en debatt med miljöminister Andreas Carlgren i P1-morgon i Sveriges Radio i morse. Slutsatsen står fast – som besluten fattas och regeringen argumenterar så urholkar vargjakten Sveriges internationella trovärdighet i miljöfrågor.

Kommentera

4 thoughts on “Vargjakten urholkar Sveriges trovärdighet i miljöfrågor

  1. Det behövs människor som du, som står på sig och hävdar att majoriteten utav lantortsborna som bor i vargområden faktiskt är för varg.

    En liten hatande minoritet skriker tyvärr högst och sätter rädsla i sinna grannar om de Gud förbjude gillar vargar med hot och uttfrysning som följd.

    Nog finns det bra jägare också, men dom kommer ju nästan heller aldrig till tals.

    Det finns problemlösning för tagna tamdjur, hund etc men sånna lösningar vill inte hatarna veta av, dom lyssnar inte. Klart det kostar att hägna in sina tamdjur men är vi inte i 2000-talet nu? Folk måste inse att naturen och de vilda djuren inte ständigt måste flytta på sig för OSS. Det är dax att människor som dessa hatare inser att det är en ny tid nu, en tid då människan tar sitt ansvar och antingen lär sig leva sida vid sida med det fria och vilda eller flyttar på sig.

    Det är dax att sluta vara så lat och bekväm och inte minst egoistisk, sluta att vara rädd.

  2. Kan inte riktigt begripa att minimera en hotad art med 10%. Dessutom att 10.000 jägare har skrivit in sig till denna jakt. Hur många jägare krävs det egentligen att lägga ner en varg? Ingen verkar ha erfarenhet med att skjuta varg, så vem avgör egentligen vilka jägare har best kompetens att göra detta jobb? Det finns absolut duktiga kompetenta jägare borde få tid att göra ett ordentligt jobb. Jag anser att det är helt fel att vilka skjutglada idioter som helst som har licens får delta i detta. Regeringen borde faktist bara låta ett visst antal jägare få denna ära, och de ska ha en lång och bra bakgrund så att man försäkrar sig om att skade skjutning inte sker. Samma sak borde det vara för all allmän jakt på alla arter. Det är vad man kallar en specialitet. Såna krav har man ju i alla yrken, varför inte i jakten? Att skjuta djur an man ju knappast kalla för hobby, det är allvar coh borde göras med bästa möjliga kompetens. Men jag begriper fortfarande inte hur regeringen kan justify att ta ut 10% av en art som har tagit 40 hela år att byggas upp. Vi har ju bara 270 individer i Sverige. Har vi inte tillräckligt med plats? Kunde vi inte heller byta ut individer med andra vargar i andra länder för att få in nytt blod?? Think outside the box for a change.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.