Verkligheten hinner ikapp miljöministern

De senaste dagarna har allt fler höjt på ögonbrynen åt miljöminister Andreas Carlgrens, och flera riksdagsledamöters, argument för vargjakten, att den skulle behövas för att rensa ut dåliga gener. Det saknas vetenskapligt stöd för det påståendet och som jag har skrivit tidigare på bloggen är det tvärtom så att den akut hotade vargstammen blir ännu mer sårbar om den jagas till ett lägre antal.

När det nu visar sig att vargarna som fälldes även var i huvudsak friska så blir det riktigt komiskt att höra hur miljöministern försöker förklara att vargstammen blir friskare genom att friska vargar skjuts. Dagens Nyheter sammanfattar läget på ett bra sätt och visar att verkligheten hinner ikapp miljöministern.

Jag hoppas att även den juridiska verkligheten hinner ikapp Carlgren snart och för att skynda på den processen träffade den svenska miljörörelsen därför EU-kommissionen idag i Bryssel. Det ska bli intressant att se vilka retoriska kullerbyttor som Sverige försöker sig på när EU-kommissionen småningom börjar ställa frågor.

Kommentera

One thought on “Verkligheten hinner ikapp miljöministern

  1. Fredrik Widemo i Svenska jägarförbundet påpekar att \”vi jagar i första hand varg för att öka acceptansen för vargen…\” http://www.jagareforbundet.se/oew/default.asp?oewcmd=45&mid=2&bid=109&pid=2136. Därmed dras byxorna ner på Carlgren ytterligae, han står allt mer för sig själv med sina argument om att jakten i första hand skulle handla om genetiken i vargstammen.
    Svensk naturvård har inte gått något vidare framåt sedan Carlgren tillträdde, vargjakten är ännu tydligt exempel på det. Att vargjakten sattes igån strax efter ordförandeskapets slut var nog ingen slump förövrigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.