Hjälp oss att synas – bli en delare!

Vi på Naturskyddsföreningen brinner för att samhället ska bli hållbart.

Klimatförändringar, mat- och energiförsörjning, konsumtion och demokrati är stora frågor och det är lätt att känna sig maktlös inför de utmaningar vi står inför.

Miljö är inget eget ämne i läroplanen, däremot ett av de fyra perspektiven som ska finnas med i alla ämnen. Begreppet hållbar utveckling nämns mer än trettio gånger i läroplanen.

Vi vill underlätta för skolans personal att genomföra sitt uppdrag att låta undervisningen genomsyras av demokrati och hållbar utveckling. I våra läromedel och fortbildningar vill vi väcka framtidstro och handlingskompetens, ge tips och förslag på övningar som fungerar såväl i klassrummet som ute i naturen.

_DSC0123

Gör en insats för miljön!

Många lärare använder t.ex. lektion.se för att dela med sig av lektionstips. Det finns mängder av Facebookgrupper, Twitterforum och andra forum för att tipsa om lektionsmaterial.

Har du använt vårt material såsom Energifallet, Ekofika eller Barnens hav? Hjälp oss genom att berätta för andra om det – Bli en delare!

Vi finns på Twitter (@Energifallet, @naturskyddsf, #Energifallet) och Facebook (Naturskyddsföreningen i Skolan).

gestaltning_liten

Naturskyddsföreningen är ingen myndighet. Vi är en ideell förening som startade för över hundra år sedan av en grupp vetenskapsmän. Konstnärer som Anders Zorn och författare som Selma Lagerlöf anslöt sig, och med tiden växte vi till 221 000 medlemmar. Idag är vi Sveriges största miljöorganisation!